AGENDA

AGENDA

AGENDA

januari 2020
maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag
maandag 30 dec dinsdag 31 dec woensdag 1 jan donderdag 2 jan vrijdag 3 jan zaterdag 4 jan zondag 5 jan
maandag 6 jan dinsdag 7 jan woensdag 8 jan donderdag 9 jan vrijdag 10 jan zaterdag 11 jan zondag 12 jan
maandag 13 jan dinsdag 14 jan woensdag 15 jan donderdag 16 jan vrijdag 17 jan zaterdag 18 jan zondag 19 jan
maandag 20 jan dinsdag 21 jan woensdag 22 jan donderdag 23 jan vrijdag 24 jan zaterdag 25 jan zondag 26 jan
maandag 27 jan dinsdag 28 jan woensdag 29 jan

Cogas, Almelo

Cogas, Almelo
donderdag 30 jan

The Gallery, Hengelosestraat 500, Enschede

The Gallery, Hengelosestraat 500, Enschede
vrijdag 31 jan zaterdag 1 feb zondag 2 feb

OVERZICHT

 • woensdag 29 jan

  Cogas, Almelo

  BEON workshop stikstof en vergisting

  Met presentaties over stikstofproblematiek en vergisting. Speciale aandacht voor de situatie in de agrarische sector en de ontwikkeling van locaties voor vergisting door de overheid. Met bijdragen van LTO Noord, Stimuland, Cogas en CCS. Aanvang 16.00 u.

 • donderdag 30 jan

  The Gallery, Hengelosestraat 500, Enschede

  Zomercomfort in goed geïsoleerde woningen

  14.30 tot 16.30 uur

  Afgelopen zomer werd nog weer eens bevestigd dat isolatie in twee richtingen werkt. Het beperkt in de winter warmteverlies van binnen naar buiten. Dat draagt dan bij aan een lage energierekening en een hoog comfort. De woning voelt prettig warm aan. Het houdt in de zomer in eerste instantie de warmte buiten, maar als de warmte eenmaal in de woning zit kan het er ook weer moeilijker uit. Dit voorkomen begint natuurlijk met buiten zonwering maar zomernachtventilatie is ook belangrijk. Zeer energiezuinige woningen wil je immers ook niet vol zetten met airco’s. Meer weten over deze kennissessie? Klik hier.

   

 • woensdag 12 feb

  Twence, locatie Boeldershoek, Boldershoekweg 51, 7554 RT Hengelo

  Om informatie te verstrekken op het gebied van deze omschakeling naar duurzame energie nodigt de NBKL  Overijsselse ondernemingen die tot de procesindustrie behoren op 12 februari uit voor een

  Voorlichtingsbijeenkomst verduurzamen met Bio-energie

  Het programma van deze middag bestaat uit een rondleiding en een inleiding waarin in detail wordt ingegaan op de mogelijkheden die er zijn om van aardgas om te schakelen naar duurzame bronnen. De focus ligt op het maken van stoom met bio-energie. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

 • donderdag 12 mrt

  Nader te bepalen

  Om de resultaten uit de labs met u te delen, nodigen we ons netwerk op 12 maart uit voor een kennissessie

  Analyse resultaten MDO-Labs

  15.30-17.30 uur

  Corporaties, bedrijven en kennisinstellingen pionieren samen en delen kennis in concrete projecten. Dit doen ze in zogenaamde MDO-labs oftewel proeftuinen waarin ruimte is voor Meest Duurzame Oplossing (MDO) experimenten en het doorlopen van leercurves voor opschalen en versnellen. Centraal staan slimme en innovatieve oplossingen die bijdragen aan de route om de gebouwde omgeving in 2050 CO2-neutraal te hebben. Dit mag door bijvoorbeeld in een keer naar Nul op de Meter te gaan maar ook in opeenvolgende stappen in de tijd (tot 2050). De Twentse corporaties hebben circa 80.000 sociale huurwoningen die in de komende 33 jaar naar energieneutraal gebracht moeten gaan worden.  Begin februari volgt hier het programma en mogelijkheid tot aanmelden. Begin februari vindt u op deze pagina de uitnodiging met aanmeldbutton!

 • woensdag 25 mrt

  Cogas, Almelo

  BEON deelnemersvergadering

  Met presentaties over uitbreiding landschapsonderhoud en klimaatslim bos- en landschapsbeheer en over vergistingsprogramma 2.0. Presentatie van het jaarverslag door het bestuur. Aanvang 15.00 u.

 • donderdag 16 apr

  Cogas, Almelo

  GO Duurzaam Dag

  Jaarlijkse bijeenkomst over verduurzaming van de warmtevoorziening van de gebouwde omgeving. Samenwerkingsprogramma met Pioneering. Mede mogelijk gemaakt dankzij EFRO OP-Oost programma. Mede georganiseerd met Cogas. Aanvang 13.00 u.